De kracht van kleur

Welke kleur
laat jou stromen?

Van welke kleur
word je blij?

Welke kleur
geeft je vleugels,
doet  je opstijgen,
brengt je naar het licht?

Welke kleur
heelt jouw wonden,
voelt als een gids,
geeft jou kracht?

Welke kleur
verbindt jou met het hogere,
met de kern van jouw zijn,
met de kosmos?

Welke kleur
confronteert jou?

Welke kleur
laat jou zingen?

Welke kleur
brengt je tot rust,
zorgt dat je kunt aarden?

Welke kleur
brengt jou thuis?

© Eleonore Broekhuijsen

2 gedachten aan “De kracht van kleur”

  1. De kleur waar ik me het beste bij voel is appelblauw-zeegroen (turquoise )en ceruleumblauw dat maakt me goed gezind en blij. Het geeft me vleugels.
    Alle tinten groen in combinatie met elkaar maakt me attent op de liefde die ik ervaar voor fauna en flora en mijn wezen in de natuur waar ik ontiegelijk van hou.
    Ale tinten roze vooral oud roos heelt mijn wonden en maakt mijn hart week en begrijpend.
    Wit en zacht geel geven me de vleugels naar het licht. En verbindt me met het hogere.
    Rood is mijn confrontatiekleur. Ik word er zenuwachtig van als het in grote vlakken in mijn leven is. Een rode stip is wel in al mijn werken. Daar is de rode stip hoop, liefde en vuur. De aardetinten tonen mijn liefde voor deze wereld waarin ik me ondanks alles enorm thuis voel. Enkel warme aardetinten waar geel en rood in probeert uit te breken zijn min kleuren zoals roestbruin, sienna , Ze zijn mijn aardingskleuren. Wit in al zin schakeringen brengt me thuis. Ook pure liefde krijgt deze kleur. Mijn verbintenis met de kosmos is een zee van kleuren op een donkergrijs achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *