Eleonore

Even voorstellen: Eleonore Broekhuijsen, beeldend kunstenaar en kunstzinnig coach, teacher Vedic Art en coördinator Vedic Art voor Nederland.
Midden in het buitengebied van de Hoeksche Waard staat het atelier waarin mijn schilderijen ontstaan en waar tevens de basis van het Vedic Art Centrum is gevestigd.
Bij alles wat ik doe wil ik bijdragen aan meer schoonheid, ontspanning, geluk en balans in de wereld.
Het werk dat ik hier doe maakt mij heel dankbaar. Het schilderen op een mooie plek, het verzorgen van de cursussen Vedic Art en intuïtief schilderen, de mensen die ik mag begeleiden met Kunst & Coaching.

Mijn motto is: een mooiere wereld begint bij jezelf, bij keuzes maken vanuit je hart.
En die keuzes vanuit het hart heb ik ook zelf gemaakt om te komen waar ik nu ben.

 

Op de foto zie je mij hier lekker aan het werk. Wanneer ik schilder ben ik helemaal in mijn element.
Als kind droomde ik er al van om in een groot atelier te werken.
Toch liep mijn pad eerst heel anders. Ik ging Nederlands en Frans studeren en daarna Algemene Taalwetenschap. Daarnaast schilderde ik met veel plezier en volgde ik lessen bij diverse kunstenaars en bij de Vrije Academie in Rotterdam.

Na mijn studie heb ik  jaren  gewerkt  als docent in het volwassenenonderwijs en het  HBO en later ook als zelfstandig professional / projectleider in het onderwijs.
Op een dag heb ik besloten om mijn focus te verleggen.
Ik ging de kunst steeds meer missen in mijn dagelijkse praktijk in het onderwijs. Op zoek naar verbinding tussen het werk dat ik deed en de kunst kwam de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen (2012) op mijn pad. Daarnaast ook SIOO met de opleiding tot Organisatieprofessional.  Die combinatie van invalshoeken heeft mij  geholpen om zowel de zakelijke als de kunstzinnige en spirituele kant van het coachen te ontwikkelen.
Meer over Kunstzinnig coachen vind je hier: kunst en coaching Eleonore

In 2015 is er een belangrijke pijler bijgekomen: Vedic Art.
In Nederland ben ik begonnen met de Basiscursus, in  België en Zweden heb ik de Vervolgcursus en Teacher Training gevolgd.
Nu geef ik met heel veel plezier de cursussen Vedic Art, de Basiscursus, de Vervolgcursus en de Verdiepingscursussen.
Ook verzorg ik de Teacher training A/B die deelnemers de mogelijkheid geeft om zelf de Basiscursus Vedic Art te gaan geven .
Sinds januari 2019 ben ik de nationaal coördinator Vedic Art voor Nederland. Dat betekent dat ik de contact persoon ben voor de Vedic Art teachers in Nederland en voor Johannes Källman, Vedic Art International in Zweden.

Hoe Vedic Art op mijn pad is gekomen?
In het vroege voorjaar van 2014 was ik op vakantie in het hoge noorden van Nederland in een huisje nabij de Waddenzee. Daar bladerde ik wat in een tijdschrift met toeristische informatie over het uitgestrekte Groningse landschap van akkers en zee.
Toen viel mijn oog op de woorden ‘Vedic Art’.
Nog nooit van gehoord. Vedic Art? Wat is dat?
Ik las dat het een vorm van schilderkunst is die vooral in Scandinavische landen populair is. Het maakte mij enthousiast. Een intuïtieve en meditatieve manier van schilderen, die ook iets kan zeggen over waar je staat in je leven. Die inzicht kan geven, confronterend kan zijn, maar ook bevrijdend. En ook heel belangrijk: het proces is belangrijker dan het resultaat.

Alle puzzelstukjes vielen hierin samen. Het schilderen, het coachen, de verdieping, het meditatieve. Het bleef bij mij hangen en ik ben mij intens gaan verdiepen in Vedic Art.
Door Vedic Art heb ik weer een nieuwe dimensie ervaren in het schilderen.  Het laat je creativiteit stromen, het is ‘in het hier en nu zijn’, spelen, kijken en  laten ontstaan.

In Vedic Art kun je de stilte in jezelf ervaren tijdens het schilderen. Gewoon omdat die er al is, zoals ook het vermogen om te creëren er al is.

Voor mij is Vedic Art: Vrijheid, Vreugde en Verdieping.

Kunst is de taal van de ziel en Vedic Art geeft handvatten om die taal te spreken.
Dat deel ik graag met jou.