Eleonore

Even voorstellen: Eleonore Broekhuijsen, beeldend kunstenaar, Vedic Art teacher, trainer teachers Vedic Art en Kunstzinnig Dynamisch Coach.
Midden in het buitengebied van de Hoeksche Waard staat het atelier waarin mijn schilderijen ontstaan en waar tevens de basis van het Vedic Art Centrum is gevestigd.
Bij alles wat ik doe wil ik bijdragen aan meer schoonheid, ontspanning, geluk en balans in de wereld.
Het werk dat ik hier doe maakt mij heel dankbaar. Het schilderen op een mooie plek, het verzorgen van de cursussen Vedic Art en intuïtief schilderen, de mensen die ik mag begeleiden met Kunst & Coaching.

Mijn motto is: een mooiere wereld begint bij jezelf, bij keuzes maken vanuit je hart.
En die keuzes vanuit het hart heb ik ook zelf gemaakt om te komen waar ik nu ben.

 

Op de foto zie je mij hier lekker aan het werk. Wanneer ik schilder ben ik helemaal in mijn element.
Als kind droomde ik er al van om in een groot atelier te werken.
Toch liep mijn pad eerst heel anders. Ik ging Nederlands en Frans studeren en daarna Algemene Taalwetenschap. Dat heeft een groot deel van mijn loopbaan bepaalt.
Vind je het leuk om daar meer over te lezen? Lees dan hier verder.

Na jaren te hebben gewerkt  als docent in het volwassenenonderwijs en het  HBO en later ook als zelfstandig professional / projectleider in het onderwijs heb ik besloten om mijn focus te verleggen. Ik ben altijd blijven schilderen en heb ook daarin met veel  plezier en passie een ontwikkelingstraject doorlopen.

Ik ging de kunst steeds meer missen in mijn dagelijkse praktijk in het onderwijs. Op zoek naar verbinding tussen het werk dat ik deed en de kunst kwam de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen (2012) op mijn pad. Daarnaast ook SIOO met de opleiding tot Organisatieprofessional.  Die combinatie van invalshoeken heeft mij  geholpen om zowel de zakelijke als de kunstzinnige en spirituele kant van het coachen te ontwikkelen.

In 2015 is er een belangrijke pijler bijgekomen: Vedic Art.
In Nederland ben ik begonnen met de basiscursus, in  België en Zweden heb ik de vervolgcursus en de opleiding tot docent gedaan.
Nu geef ik met heel veel plezier de cursussen Vedic Art.

Hoe Vedic Art op mijn pad is gekomen?
In het vroege voorjaar van 2014 was ik op vakantie in het hoge noorden van Nederland in een huisje nabij de Waddenzee. Daar bladerde ik wat in een tijdschrift met toeristische informatie over het uitgestrekte Groningse landschap van akkers en zee.
Toen viel mijn oog op de woorden ‘Vedic Art’.
Nog nooit van gehoord. Vedic Art? Wat is dat?
Ik las dat het een vorm van schilderkunst is die vooral in Scandinavische landen populair is. Het maakte mij enthousiast. Een intuïtieve en meditatieve manier van schilderen, die ook iets kan zeggen over waar je staat in je leven. Die inzicht kan geven, confronterend kan zijn, maar ook bevrijdend. En ook heel belangrijk: het proces is belangrijker dan het resultaat.

Alle puzzelstukjes vielen hierin samen. Het schilderen, het coachen, de verdieping, het meditatieve. Het bleef bij mij hangen en ik ben mij intens gaan verdiepen in Vedic Art.
Door Vedic Art heb ik weer een nieuwe dimensie ervaren in het schilderen.  Het laat je creativiteit stromen, het is ‘in het hier en nu zijn’, spelen, kijken en  laten ontstaan.

In Vedic Art kun je de stilte in jezelf ervaren tijdens het schilderen. Gewoon omdat die er al is, zoals ook het vermogen om te creëren er al is.

Voor mij is Vedic Art: Vrijheid, Vreugde en Verdieping.

Kunst is de taal van de ziel en Vedic Art geeft handvatten om die taal te spreken.
Dat deel ik graag met jou.