Vedic Art Tekenen I &II

Wat

4daagse cursus Vedic Art tekenen I & II
I. Name and Form, Form but no Name
II.Drawing Free from Boundaries

Waar

Atelier aan de Koninginneweg 126
3262JD Oud Beijerland in de Hoeksche Waard.

Wanneer

4 daagse in juni 2022
maandag 27 t/m donderdag 30 juni 2022
Van 10.00 – 16.00 uur

Programma

Tijdens deze 4 daagse volg je de cursussen Vedic Art tekenen ‘Name and Form, Form but no Name’ en ‘Drawing Free from Boundaries’.

I.
Name and Form, Form but no Name  is ontwikkeld door Curt Källman, de grondlegger van Vedic Art. Het is een tekencursus voor iedereen die er naar verlangt om vrij te tekenen, zonder de druk om te presteren.
De cursus nodigt ons uit en inspireert ons om het idee los te laten dat we niet zouden kunnen tekenen.
Het biedt de mogelijkheid om zowel herkenbare vormen te tekenen als abstracte vormen te laten ontstaan.
Er is geen speciaal talent voor nodig en ook geen ervaring in tekenen.
Met deze cursus leer je niet tekenen, maar je ontdekt de tekenaar in jou.
Jouw tekeningen mogen ontstaan, geboren worden uit jouw hand en ze zijn jouw eigen creatie. Het zal je helpen om steeds meer van tekenen te genieten.
In de ochtend staat het tekenen centraal en werken we met grafiet potloden. In de middag kun je verder gaan met tekenen en er is voor wie dat wil ook ruimte om met kleurpotloden, krijt en verf te werken.

II.
Drawing Free from Boundaries is geïnspireerd door Curt Källman en verder tot ontwikkeling gebracht door Maija Pitz-Koponen.  
Deze cursus nodigt ons uit om met steeds meer gemak en plezier te tekenen. Het helpt ons te herinneren hoe de natuur er uit ziet, door het op onze eigen manier te tekenen. In diepe connectie met de schoonheid om ons heen en binnen in onszelf. Tijdens deze cursus staat het tekenen centraal en tegelijkertijd kunnen we hiermee de schilder in ons verder ontwikkelen.
Tekenen is voor schilders die dieper willen doordringen in hun kunst. In Curt’s woorden: ‘Wie kan tekenen kan ook schilderen.’

Materiaal

Je neemt het volgende materiaal mee:
Een tekenblok van minimaal A4 en van minimaal A3 formaat en verder eventueel nog eentje in groter of kleiner formaat naar wens.
Een paar grafiet potloden:2B en zachter ( t/m 8B) en een puntenslijper. Eventueel een (dik) vulpotlood.
Kleurpotloden of softpastels/ oliepastels.

Thee, koffie en wat lekkers staan klaar. Neem zelf je lunch mee.

Overnachten

Als je niet in de Hoeksche Waard woont, dan wil je misschien tijdens deze dagen ergens overnachten. Zo maak je er een fijne retraite of vakantieweek van. Er zijn diverse B&B’s in de Hoeksche Waard.
Kijk op de site van de VVV Hoeksche Waard voor de mogelijkheden: https://www.vvvhoekschewaard.nl/nl/overnachten/accommodaties/hotels-en-bb

Bijdrage

€237

Inschrijven

Schrijf je hier in via de website of neem contact met mij op.
Een email sturen kan ook naar eb@vedicartcentrum.nl
Wanneer er nog plek is dan houd ik die vanaf je aanmelding voor je vrij. Vanaf 23 mei 2022 maak je jouw aanmelding definitief door het gehele bedrag, €237 over te maken op rekening:
NL06 ABNA 0495 1467 49
van: Eb Ateliers, Eleonore Broekhuijsen, Strijen.
Onder vermelding van je voor- en achternaam, Vedic Art Tekenen I& II juni 2022.