Mijn weg naar Vedic Art

Als kind droomde ik er van om in een groot atelier te werken.
Toch liep mijn pad eerst heel anders.
Ik koos voor een studie aan de lerarenopleiding  voor Nederlands en Frans en later Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit. Ik deed de studie met veel plezier en ik heb er veel van geleerd. Het bracht mij wat ik zocht, een baan waardoor ik financieel onafhankelijk was. Zo heb ik jaren in het onderwijs gewerkt.
Ondertussen is schilderen altijd mijn passie gebleven en ik ben het altijd blijven doen.
Eerst gewoon in een hoek van de woonkamer en later in een fijn eigen atelier.

Bij de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam volgde ik bij meerdere kunstenaars lessen waardoor ik mij verder in de kunst kon ontwikkelen.
Vervolgens heb ik mijn eigen ontdekkingsreis gemaakt, een reis van onderzoeken en experimenteren met schilderen en ruimtelijk werk.
Naast mijn drukke baan in het onderwijs was dit een grote bron van vreugde en inspiratie. En zelfs meer dan dat. Het heeft mij geholpen in een periode waarin ik de druk van het werken in het HBO als heel zwaar ervoer. Ik heb mijzelf toen plechtig beloofd dat ik de kunst een grotere plek in mijn leven zou geven. Ik wist nog niet op welke manier. Wat was er mogelijk?  Wat wilde ik echt?

In 2004  ben ik met mijn eigen bedrijf gestart:
Eb Ateliers, training, coaching en advies.
In de naam, Eb Ateliers, lag mijn verlangen besloten: het creatieve en kunstzinnige gaan verweven met alles wat ik doe.
Het woord atelier spreekt hierin voor zich, daarnaast staat Eb voor mijn initialen en het is ook het woord voor het getijde van de zee.
Bij eb ervaar je ruimte en rust om te kijken waar je staat, wat de vloed heeft achtergelaten en hoe je nu verder wilt.
De energie van de zee is voor velen en ook voor mij een belangrijke bron om op te laden.
De symboliek van ‘eb’ geeft vanuit mijn visie een mooi ankerpunt in de huidige gejaagde samenleving.

Gedurende een aantal jaar heb ik  heel mooie opdrachten kunnen doen in het onderwijs.
Opdrachten die gericht waren op onderwijsvernieuwing in het algemeen of meer specifiek op het taalbeleid op school.  En hoewel dit heel fijn en dankbaar werk was, miste ik nog steeds de kunst en het kunstzinnig werken. Ook merkte ik dat ik liever bezig was met het welzijn van de mensen in plaats van met de inhoud van het werk dat zij deden.
Ik heb toen besloten om mijn focus te veranderen.
De opleiding voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen (2012) en de opleiding tot Organisatieprofessional van SIOO hebben mij geholpen om zowel de zakelijke als de kunstzinnige en spirituele kant van het coachen te ontwikkelen.
In 2015 is er een belangrijke pijler bijgekomen: Vedic Art.
In Nederland ben ik begonnen met de basiscursus, in  België en Zweden heb ik de vervolgcursus en de Teachertraining gevolgd.
Nu geef ik met heel veel plezier de cursussen Vedic Art.