Vedic Art aan zee Verdiepingscursus De 6 Vedanga’s mei 2023

Wat

Vedic Art aan zee
Verdiepingscursus De 6 Vedanga’s.
Deelname aan deze cursus is mogelijk als je de Vedic Art Basiscursus en Vervolgcursus hebt gevolgd.

Wanneer

maandag 1 t/m zaterdag 6 mei 2023

Waar

In Saint-Pair- sur -Mer , Normandië,  Frankrijk.
Een huis aan de kust, pal op het strand met uitzicht op zee.
Je loopt vanuit de tuin zo de trappen af naar het strand.
Binnen zijn de woonkamer en de serre ons atelier.
Als het weer het toelaat kan er ook buiten in de tuin gewerkt worden.
Voor meer informatie over Vedic Art aan zee op deze locatie kun je hier nog even kijken.

Programma

Maandag t/m zaterdag beginnen we de dag om 10.00 uur met een gezamenlijke start en is er tot 17.00 uur tijd om te schilderen in jouw eigen ritme.
Op één van de dagen is, voor wie dat wil, het atelier tot zonsondergang open zodat je ook in het avondlicht kunt schilderen en kunt genieten van het uitzicht. Welke avond dat is spreken we tijdens die week af en stemmen we af op de weersverwachting.

De 6 Vedanga’s, Vedic Art verdiepingscursus is ontwikkeld door Curt Källman.  Je krijgt een introductie in de grote creatieve krachten, de zes Vedanga’s.
Vedanga is Sanskriet voor ‘ledematen’. Het zijn als het ware de armen en benen van de Veda’s en helpen je om de 17 principes van de Vedic Art nog beter te doorgronden.
Elke Vedanga wordt uitgelegd in relatie tot je artistieke creativiteit en je leven. Door je te verdiepen in deze oeroude kennis stap je jouw kunstwerk binnen en ontdekt daarin de codes voor het leven. In de woorden van Curt Källman:  “You will find the code of how life can be lived and how a piece of art can open the doors of heaven and earth”.

Materiaal

Je maakt gebruik van je eigen materiaal: verf, penselen en doek of papier om op te schilderen. Je bent tijdens deze cursus helemaal vrij om te bepalen op welk formaat je schildert en aan welke schilderijen je aan het werk bent. Je kunt er eventueel voor kiezen om de hele week voornamelijk op één doek te werken van een formaat dat voor jou groot aanvoelt en daarnaast wat kleinere formaten om tussendoor op te werken.
Je kunt op opgespannen doek werken maar je kunt ook voor papier of los doek (op een rol) kiezen, dat heeft het voordeel dat je het op maat kunt knippen en het neemt minder ruimte in je bagage. Neem dan liefst zelf een plank mee met tape of klemmen om je doek op te bevestigen. Er is een beperkt aantal planken aanwezig, neem eventueel contact op over het formaat.

Overnachten

Je zorgt zelf voor je reis en overnachting.
Je kunt zoeken via Booking.com of AirB&B (huisjes en B&B),of via google (huisjes en campings) op Saint -Pair- Sur- Mer  in Normandië.
Wanneer je je hebt aangemeld voor de cursus krijg je het exacte adres van de schilderlocatie.

Bijdrage

€360 per persoon.
Thee, koffie en versnapering staan dagelijks klaar. Je zorgt zelf voor je lunch.

Inschrijven

Schrijf je hier in via de website of neem contact met mij op.
Wanneer er nog plek is dan houd ik die vanaf je aanmelding voor je vrij. Vanaf januari 2023 maak je jouw aanmelding definitief door een voorschot van €100 over te maken op rekening:
NL06 ABNA 0495 1467 49
van: Eb Ateliers, Schilderen als Levenskunst, Eleonore Broekhuijsen,Strijen.
Onder vermelding van je voor- en achternaam, Vedic Art aan zee de 6 Vedanga’s  mei 2023.

Voorwaarden

Wanneer het Vedic Art Centrum de cursus door omstandigheden niet zou kunnen laten plaatsvinden dan krijg je het cursusgeld weer terug gestort.
Zorg zelf voor een mogelijkheid om de overnachting en de reis te annuleren, hiervoor neemt het Vedic Art Centrum geen verantwoordelijkheid.
Mocht je zelf willen annuleren dan kan dat met restitutie van het hele bedrag tot 1 maart 2023. Bij annulering tussen 1 maart en 1 april 2023 krijg je het bedrag minus het voorschot terug en vanaf 2 april vindt er geen restitutie meer plaats.

Terugblik

Kijk hier voor een terugblik op Vedic Art aan Zee mei 2019 en 2022.