Vedic Art aan zee Verdiepingscursus De 6 Vedanga’s mei 2022

Wat

Vedic Art aan zee
Verdiepingscursus De 6 Vedanga’s.
Deelname aan deze cursus is mogelijk als je de Vedic Art Basiscursus en Vervolgcursus hebt gevolgd.

Wanneer

maandag 9 t/m zaterdag 14 mei 2022

Waar

In Champeaux, Normandië,  Frankrijk.
Een villa op de ‘falaise’, de klif, met direct uitzicht op de zee en op  Le Mont Saint Michel.
Binnen zijn diverse ruimtes die ons als atelier ontvangen deze dagen.
Als het weer het toelaat kan er ook buiten op het terras  en in diverse hoekjes van de tuin gewerkt worden.
Voor meer informatie over Vedic Art aan zee op deze locatie kun je hier nog even kijken.

Programma

Maandag t/m zaterdag starten we de dag om 10.00 uur en is er tot 17.00 uur tijd om te schilderen. Op maandag t/m vrijdag beginnen we met de verdiepingsuitleg en daarna heb je de rest van de dag om te schilderen in jouw eigen ritme. Zaterdag is een vrije extra schilderdag, waarbij we de dag starten op de vertrouwde Vedic Art wijze.
Op één van de dagen is, voor wie dat wil, het atelier tot zonsondergang open zodat je ook in het avondlicht kunt schilderen en kunt genieten van het uitzicht. Welke avond dat is spreken we tijdens die week af en stemmen we af op de weersverwachting.

De 6 Vedanga’s, Vedic Art verdiepingscursus is ontwikkeld door Curt Källman.  Je krijgt een introductie in de grote creatieve krachten, de zes Vedanga’s.
Vedanga is Sanskriet voor ‘ledematen’. Het zijn als het ware de armen en benen van de Veda’s en helpen je om de 17 principes van de Vedic Art nog beter te doorgronden.
Elke Vedanga wordt uitgelegd in relatie tot je artistieke creativiteit en je leven. Door je te verdiepen in deze oeroude kennis stap je jouw kunstwerk binnen en ontdekt daarin de codes voor het leven. In de woorden van Curt Källman:  “You will find the code of how life can be lived and how a piece of art can open the doors of heaven and earth”.

Materiaal

Je maakt gebruik van je eigen materiaal: verf, penselen en doek of papier om op te schilderen. Neem in elk geval 1 doek mee van een formaat dat voor jou groot aanvoelt. Daarnaast wat kleinere formaten om op te werken.
Je kunt op opgespannen doek werken of op papier . Je kunt ook los doek op een rol kiezen, dat heeft het voordeel dat je het op maat kan knippen en het neemt minder ruimte in je bagage. Er zijn planken beschikbaar om je doek of papier op te bevestigen. Neem even contact op over het formaat dat je nodig hebt. Je kunt ook je eigen plank meenemen.

Overnachten

Je zorgt zelf voor je reis en overnachting.
Je kunt zoeken via Booking.com of AirB&B (huisjes en B&B),of via google (huisjes en campings) op Champeaux en op Saint Jean le Thomas in Normandië.

Bijdrage

€337 per persoon.
Thee, koffie en versnapering staan dagelijks klaar. Je zorgt zelf voor je lunch.

Inschrijven

Schrijf je hier in via de website of neem contact met mij op.
Wanneer er nog plek is dan houd ik die vanaf je aanmelding voor je vrij. Vanaf 4 april 2022 maak je jouw aanmelding definitief door het gehele bedrag , €337 over te maken op rekening:
NL06 ABNA 0495 1467 49
van: Eb Ateliers, Eleonore Broekhuijsen, Strijen.
Onder vermelding van je voor- en achternaam, Vedic Art aan zee de 6 Vedanga’s  mei 2022.

Voorwaarden

Wanneer het Vedic Art Centrum de cursus door omstandigheden niet zou kunnen laten plaatsvinden dan krijg je het cursusgeld weer terug gestort.
Zorg zelf voor een mogelijkheid om de overnachting en de reis te annuleren, hiervoor neemt het Vedic Art Centrum geen verantwoordelijkheid.
Mocht je zelf willen annuleren dan kan dat met restitutie van het hele bedrag tot 11 april 2022, na die datum vindt er geen restitutie meer plaats.

Terugblik

Kijk hier voor een terugblik op Vedic Art aan Zee mei 2019.