Vedic Art aan Zee Basiscursus mei 2022

Wat

Vedic Art aan Zee Basiscursus

Wanneer

van maandag 2 t/m zaterdag 7 mei 2022

Waar

In Champeaux, Normandië,  Frankrijk.
Een villa op de ‘falaise’, de klif, met direct uitzicht op de zee en op  Le Mont Saint Michel.
Binnen zijn diverse ruimtes die ons als atelier ontvangen deze dagen.
Als het weer het toelaat kan er ook buiten op het terras  en in diverse hoekjes van de tuin gewerkt worden.
Voor meer informatie over Vedic Art aan zee op deze locatie kun je hier nog even kijken.

Programma

Maandag t/m zaterdag starten we iedere dag om 10.00 uur en is er tot 17.00 uur tijd om te schilderen. Bij aanvang en tussendoor zijn er momenten met  theorie en inspiratie om te schilderen.
Op één van de dagen is, voor wie dat wil, het atelier tot zonsondergang open zodat je ook in het avondlicht kunt schilderen en kunt genieten van het uitzicht. Welke avond dat is spreken we tijdens die week af en stemmen we af op de weersverwachting.

In de Vedic Art Basiscursus ga je ervaren hoe het is om te creëren vanuit jezelf. Je krijgt inspirerende voorstellen om te gaan tekenen en schilderen en een kleurrijke reis te maken door jouw eigen schilderijen. Zo maak je kennis met de 17 stappen die afkomstig zijn uit de oude Vedische filosofie, de basis van Vedic Art.
Je hoeft niet te presteren, het gaat niet om technieken om te schilderen. Wel om vrijheid en inspiratie om te experimenteren, te ontdekken en jouw creativiteit weer te laten stromen. Een reis van je hoofd naar je hart.
Zoals Curt Källman, de grondlegger van Vedic Art zei: “Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen, het helpt je te herinneren hoe jij schildert”.
Vedic Art is toegankelijk voor iedereen, met en zonder schilderervaring.

Vedic Art aan zee
geeft nog een extra dimensie omdat de elementen van de natuur die daar aanwezig zijn het proces van creëren en ontspannen ondersteunen. Heel fijn om zo kennis te maken met Vedic Art en ook fijn als herhaling als je deze cursus al eens hebt gevolgd.

Materiaal

Je maakt gebruik van je eigen materiaal: verf, penselen en doek of papier om op te schilderen. Het verzamelen ervan is al een eerste stap van de weg die je tijdens de cursus aflegt. Je maakt daarin jouw eigen keuzes en het is fijn dat je hiermee thuis eventueel nog verder kunt werken aan je schilderij.
In de rubriek praktische informatie vind je een overzicht van de materialen die je nodig hebt en ook advies hoe je het eenvoudig en low-budget kan houden als je dat wilt.
Je kunt op opgespannen doek  werken of op papier . Je kunt ook los doek op een rol kiezen, dat heeft het voordeel dat je het op maat kan knippen en het neemt minder ruimte in je bagage. Er zijn planken beschikbaar om je doek of papier op te bevestigen. Neem even contact op over het formaat dat je nodig hebt. Je kunt ook je eigen plank meenemen.

Overnachting

Je zorgt zelf voor je reis en overnachting.
Je kunt zoeken via Booking.com of AirB&B (huisjes en B&B),of via google (huisjes en campings) op Champeaux  en op Saint Jean le Thomas in Normandië.

Bijdrage

Voor de cursus van maandag t/m zaterdag : €337 per persoon.
Thee, koffie en versnapering staan dagelijks klaar. Je zorgt zelf voor je lunch.

Inschrijven

Schrijf je hier in via de website of neem contact met mij op.
Wanneer er nog plek is dan houd ik die vanaf je aanmelding voor je vrij. Vanaf 28 maart 2022 maak je jouw aanmelding definitief door het gehele bedrag , €337 over te maken op rekening:
NL06 ABNA 0495 1467 49
van: Eb Ateliers, Eleonore Broekhuijsen, Strijen.
Onder vermelding van je voor- en achternaam, Vedic Art aan zee basiscursus mei 2022.

Voorwaarden

Wanneer het Vedic Art Centrum de cursus door omstandigheden niet zou kunnen laten plaatsvinden dan krijg je het cursusgeld weer terug gestort.
Zorg zelf voor een mogelijkheid om de overnachting en de reis te annuleren, hiervoor neemt het Vedic Art Centrum geen verantwoordelijkheid.
Mocht je zelf willen annuleren dan kan dat met restitutie van het hele bedrag tot 4 april 2022, na die datum vindt er geen restitutie meer plaats.

Terugblik

Kijk hier voor een terugblik op Vedic Art aan Zee mei 2019.