Vedic Art aan Zee ‘Back to the Point’

Wat

Vedic Art aan Zee: ‘Back to the point’
Verdiepingscursus Vedic Art.
Je kunt deelnemen aan de cursus als je de Basiscursus en de Vervolgcursus Vedic Art hebt gedaan.

Wanneer

Maandag 18 mei t/m vrijdag 22 mei 2020
Voor wie dat wil: zondag 17 mei om 17.00 een welkomstdrankje

Waar

In Champeaux, Normandië,  Frankrijk.
Een villa op de ‘falaise’, de klif, met direct uitzicht op de zee en op  Le Mont Saint Michel.
Binnen zijn diverse ruimtes die ons als atelier ontvangen deze dagen.
Als het weer het toelaat kan er ook buiten op het terras  en in diverse hoekjes van de tuin gewerkt worden.

Programma

Op zondag 17 mei staat er, voor wie dat wil,  om 17.00 uur een welkomstdrankje klaar. Zo kun je alvast kennismaken en ervaren in welke omgeving je de week verder zult doorbrengen tijdens het schilderen.

Tijdens deze week maak je de reis ‘terug’, vanuit de oneindigheid  naar het punt van stilte. Je krijgt voorstellen om in je schilderen het proces van verdieping te beleven. Verdieping in je schilderijen en in Bewust Zijn. Het gaat voorbij woorden, voorbij gedachten. Door te schilderen kun je naar het centrum van stilte in jezelf komen.
Je bent, zoals bij alle cursussen Vedic Art helemaal vrij om te schilderen op jouw manier, in jouw ritme.

Maandag t/m donderdag starten we iedere dag om 10.00 uur met een verdiepingsuitleg. Daarna kun je de hele dag schilderen in jouw eigen ritme tot 17.30 uur.
Op één van de dagen is het atelier tot zonsondergang open zodat je ook in het avondlicht kunt schilderen en kunt genieten van het uitzicht. Welke avond dat is spreken we tijdens die week af en stemmen we af op de weersverwachting.
Vrijdag is het atelier open om vrij te schilderen vanaf 10.00 uur. Rond 16.00 uur komen we bijeen om de week af te sluiten en afscheid te nemen. Daarna is er tijd om af te ronden en op te ruimen.

Materiaal

Je werkt gedurende de hele cursus door op één  doek van een formaat dat voor jou als groot aanvoelt.
Daarnaast neem je ook een aantal kleinere formaten mee als aanvulling,  zodat je die tijdens jouw proces kunt gebruiken wanneer je wilt.  Je kunt opgespannen doek meenemen. Los doek op een rol heeft het voordeel dat je het op maat kan knippen en het neemt minder ruimte in je bagage.  Er zijn planken beschikbaar om je doek op te bevestigen. Neem even contact op over het formaat dat je nodig hebt. Je kunt ook je eigen plank meenemen, zeker als je een specifiek formaat wilt.   Neem verder zelf je materiaal mee, verf, penselen en andere instrumenten waarmee je graag schildert.

Overnachting

Je zorgt zelf voor je reis en overnachting.
Je kunt zoeken via Booking.com of AirB&B (huisjes en B&B),of via google (huisjes en campings) op Champeaux Normandië en Saint Jean le Thomas.

Bijdrage

€297  per persoon.
Thee, koffie en versnapering staan dagelijks klaar. Je zorgt zelf voor je lunch. Je kunt ook in de buurt naar een restaurantje gaan om wat te eten.

Inschrijven

Schrijf je hier in via de website of neem contact met mij op.
Zodra je weet dat er een plekje is in de cursus, dan maak je je inschrijving definitief door een voorschot van €107 over te schrijven op rekening:
NL06 ABNA 0495 1467 49
van: Eb Ateliers, Eleonore Broekhuijsen, Strijen.
Onder vermelding van je naam, de cursus die je wilt volgen en de cursusdata.

Terugblik

Kijk hier voor een terugblik op Vedic Art aan Zee mei 2019.